Cloud Journaal – aflevering 2

Het is een feit: aflevering 2 is zojuist online gezet, dus mijn videoblog is nu officieel een serie 🙂

Maarten-Cloud-Journaal-transparant_thumb.png

In deze aflevering de volgende onderwerpen:

– Een kleine twee weken geleden is Office 2016 officieel uitgekomen. In de vlog laat ik zien hoe je nog gemakkelijker bestanden kunt delen vanuit Office, wat Microsoft heeft verbeterd in Outlook om bestanden als bijlage in e-mails mee te sturen en hoe je vanuit Outlook nu ook Office 365 Groups kunt benaderen. Wat niet aan bod komt in de vlog, maar wel aardig is om te delen, zijn de nieuwe “Aan de slag” handleidingen voor Office 2016. De Nederlandstalige varianten vind je hier.

– De mobile app voor Office 365 Groups die Microsoft heeft uitgebracht, genaamd Outlook Groups. Ik laat de app zien op een Windows Phone, maar hij is ook beschikbaar voor iOS en Android. Voor iOS is hij nu alleen nog maar in de Amerikaanse iTunes store beschikbaar, maar hij komt ook op zeer korte termijn beschikbaar in de Nederlandse iTunes store.

– Voor Office 365 omgevingen die het zogenaamde “First Release” aan hebben staan, is deze week Favorieten in Delve beschikbaar gekomen. Ik laat zien hoe dit er uit ziet en hoe het werkt.

– Tenslotte wordt op dit moment de nieuwe Delve blog functionaliteit uitgerold op alle Office 365 omgevingen, met een zeer gebruikersvriendelijke interface om snel mooie en responsive blog artikelen te schrijven.

Hier is aflevering 2 op YouTube:

1 thought on “Cloud Journaal – aflevering 2

  1. Pingback: Cloud Journaal – aflevering 2 | PortiBlog

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.